05.05. – 29.05. 2011: Tomás Smetana og Hanne Christiansen

Tomaš Smetana

RECYCLING MEMORIES

Stille liv i skyggen av Kafkas slott: en sko etter mamma, pappas askebeger fra den gang han røkte, et postkort med Peder Balkes Stetind, speil og speilinger, fortidens reflekser og forlengelser i nåtiden. Stilleben fra Praha og omegn, portretter av familie og venner, en hel verden i overraskende perspektiver, møysommelig tegnet med skrublyant og stedvis fargelagt med tusj, utført i middels og store formater.
Dette er Smetanas første utstilling i Norge: En magisk realisme som både er erindringsarbeid og skapende prosess, ja, overskridelse.

Tomáš Smetana (født 1960 i Praha) har de siste 20 årene hatt en rekke utstillinger i hjemlandet Tsjekkia.
Han er utdannet ved Kunstakademiet i Praha (1980-1985). Bor og arbeider i Praha og Nové Mesto na Morave.

HANNE CHRISTIANSEN

Hverdagshelter  (Blood, Sweat and Tears)
Mitt tegneprosjekt ”Hverdagshelter (blood, sweat and tears) har blitt til på innover- og utoverpust. Jeg har altså pustet, men konsentrert meg om å tenke minst mulig mens jeg har tegnet med det meste: blyant, kull, tusj pastell, sprayboks, blekk… Jeg har ikke ”gått tilbake” til noen, har tatt med alle, de er usensurerte.

Hanne Christiansen (født 1948) er utdannet ved  Statens Kunst- og Håndverksskole og Statens Kunstakademi. Hun har flere kollektiv- og separatutstillinger bak seg, og er innkjøpt av en rekke institusjoner som f.eks. Nasjonalgalleriet, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Norges Bank, for å nevne noen.

Bilder fra utstillingen