06.02. – 02.03. 2014: Margreta Stølen, Filippa Barkman og Martin Grøner Krogstad

6. februar – 2. mars

Margreta Stølen
“Lucid Nightmares”

     The-old-man-and-the-snake_web

Objekter og dyr bytter plass med det som er redselsfullt  ved mennesker i virkeligheten. Det onde i bildene skifter ofte til fiksjon og er omgjort til udyr og gjenstander når det er noe skremmende i tegningens tema. Det er i fiksjonen tegningene går over i en uvirkelighet som finnes i marerittet. Objektene kan bli tolket som en inkarnasjon av traumer, en person eller en skremmende hendelse. Selv om personen er borte eller traumatiske opplevelser er i fortiden, er de tilstede i objektene. Det ubehagelige er blitt udødeliggjort og lever i tingene.

Margreta Stølen (f. 1980) er utdannet på Central St. Martins i London. Hun har hatt flere gruppe og separatutstillinger i Norge og utlandet. Hun bor og arbeider i Oslo.

 

Filippa Barkman
«Cross»

Blame..II.mindre_web

Filippa Barkmans kunstnerskap henter sin kraft i skjæringspunktet mellom hendelser og tilstander. Tegningene tar for seg tema som identitet, forgjengelighet og relasjoner. Karakterene fungerer som metaforer for emosjonelle tilstander, ulike sinnstilstander og befinner seg ofte i et grenseland mellom smerte og nytelse.

I Tegnerforbundet galleri viser hun en suite nye kulltegninger og akvareller.

Filippa Barkman (f. 1982 i Stockholm) er utdannet ved Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2005-2009 og på Kunstakademiet i Bergen 2004-2005.

 

Martin Grøner Krogstad
«2»

Smoker_web

I prosjektromet vises Martin Grøner Krogstads arbeider, som tar utgangspunkt i en indre billedverden. I sin søken etter et spesifikt uttrykk tar han i bruk kunsthistoriske referanser. Bildene er resultater av en kontemplativ prosess og beveger seg i overganger mellom natur og det menneskeskapte. Utstillingen består av små tegninger utført i tusj med pennesplitt, og større arbeider i gouache, alle laget i perioden 2012- 2014.

 Martin Grøner Krogstad (f. 1984) har en BA i grafikk fra Kunsthøgskolen i Oslo, og holder for tiden på med sin MA i arkitektur ved Arkitekthøgskolen i Oslo.