19.09.-18.10.2015: Tegneserieutstilling

17.09. – 18.10.: 

Tegneserieutstilling; grafiske romaner

KRISTIAN KROHG-SØRENSEN  

Gulosten

Kristian Krohg-Sørensen (født i 1980, bosatt i Oslo) er utdannet Russlandviter og journalist, og arbeider som skribent, oversetter og illustratør.

Guttedrømmen om å lage tegneserier ble til virkelighet da han debuterte med tegneseriebiografien Gulosten – Liv i helvete på No Comprendo Press tidligere i år. Den sanne historien om spritsmugleren, gentlemansforbryteren og motstandsmannen Johannes “Gulosten” Andersen er blitt til en (bio)grafisk roman i svart-hvitt, tegnet ut i A3-format med splittpenn og flytende blekk.

Krohg-Sørensen har fått høre at han ikke er “den flinkeste tegneren i klassen”, men er fascinert av tegneseriens muligheter til både å bygge dramaturgi og skape stemning. Med “Liv i helvete”, første bok i en planlagt triologi om Gulosten, har målet vært å fortelle en spennende historie med både mørke og humoristiske undertoner, som skildrer en vanskelig oppvekst i en vanskelig tidsperiode.
0655-Gulosten_PAGE-63

XUETING YANG

Et annet sted

Xueting Yang (født i 1988 i Kaifeng) er en kinesisk tegneserieskaper og illustratør bosatt i Oslo. I 2011 begynte hun på Kunsthøgskolen i Oslo. Hun debuterte som tegner og forfatter med tegneserieboka Et annet sted i 2014. Boken var en skildring av hennes egne opplevelser ved å flytte til Norge. I den personlige fortellingen lot hun seg blant annet inspirere av kinesisk poetisk tradisjon og tegnet nordmenn som pinnsvin. Visuelt henter hun inspirasjon både fra klassisk kinesisk illustrasjon og fra en vestlig tradisjon. Et annet sted ble belønnet med Kulturdepartementets tegneseriepris og sølv i Årets vakreste bøker i Norge. Hun har også tegnet for blant annet Morgenbladet.

blind

ANJA DAHLE ØVERBYE

Hundedagar

Anja Dahle Øverbye (født i 1981) er utdannet ved Kunstskolen i Bergen i tillegg til at hun har en BA innen visuell kommunikasjon fra UCA i England. Hun er bosatt i Kongsberg, og har de siste årene jobbet både med tegneserier og illustrasjonsoppdrag.

Anja Dahle Øverbye debuterte med boka Hundedagar tidligere i år. Hundedager er et fenomen som pågår på sensommeren. Ifølge gammel folketro er dette en tid hvor det er spesielt varmt, alt grums fra vannet flyter opp, mat råtner og hunder blir lettere gale. Det er på denne tida vi møter Anne; en jente midt mellom barndom og ungdom. Sommerens intense klamhet og nærvær preger hennes relasjoner både til venninner og familie. Serien er tegnet med følsom blyantstrek og god sans for menneskeskildring. Streken gir også vestlandsnaturen en viktig rolle i historien.

ADØ_03_utsnitt

!

 

 

Bilder fra utstillingen