31.10. – 24.11. 2013: Svein og Egil Nyhus og Lars Aurtande

web_egil

Svein Nyhus og Egil Nyhus
”NYHUS & NYHUS – bildebokillustrasjoner og avistegninger”

 Tegnerforbundet er stolte av å presentere tvillingbrødrene Nyhus´ første utstilling sammen. Svein Nyhus viser illustrasjoner fra bildebøker, samt utvalgte illustrasjoner fra Ylvis-boken ”Hva sier reven?” som lanseres torsdag 14. november. Egil Nyhus viser aviskommentarer, karikaturer og barneboktegninger fra Kaptein Sabeltann-bøkene. De fleste arbeidene som er med på utstillingen er til salgs.

Brødrene er født i Tønsberg i 1962 og studerte ved Kunst- og håndverksskolen 1981–1985. De har siden vært illustratører på heltid og mottatt flere priser, blant annet Brageprisen, Bokkunstprisen og Årets avistegning. Egils illustrasjoner er preget av frodig fantasi og humor, og i 20 år har han bl.a. vært hovedtegner for den populære figuren Kaptein Sabeltann. Sveins arbeider er preget av poetisk undring og ekspressiv symbolbruk. Han har blitt nominert til Astrid Lindgrens minnepris og H. C. Andersen-medaljen flere ganger. Begge legger vekt på tegnerhåndverket og ønsket om å kommunisere bredt.

Se intervju med Nyhus-brødrene på NRK Østlandssendingen (sendt 31. oktober 2013) her.

Se reportasje og intervju med Nyhus-brødrene i Morgennytt på NRK1 (sendt 1. november 2013) her.  Reportasjen starter ca. 1:16:10 ut i klippet.

 

web_Larrys_01_til_TF

Lars Aurtande
”Larrys botaniske studier”

 I prosjektrommet viser illustratøren Lars Aurtande originalene til sin nyeste bok ”Larrys botaniske studier”. Dette er Aurtandes første bildebok hvor han selv står ansvarlig for utforming og innhold. Resultatet har blitt en fascinerende reise inn i egen visuell verden. Aurtandes normalt fargerike illustrasjoner er denne gang erstattet med sort penn på papir. Her finner vi detaljerte studier av natur og teknologi i en fantastisk virkelighet ikke for fjernt fra vår egen. Det finnes mengder av historier og sammenhenger å utforske og fortelle, og reisen er like spennende for både barn og voksne. Alle arbeidene er til salgs.

Lars Aurtande (f. 1973) er utdannet ved Einar Granum Kunstskole og Kent Institute of Art & Design i England. Han har tidligere mottatt flere priser og utmerkelser for arbeidene sine, og har illustrert bøker for bl.a. Bjørn Arild Ersland og Endre Lund Eriksen. Flere av illustrasjonene hans er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket.


Vi ønsker alle hjertelig velkommen til åpning torsdag 31. oktober kl. 18!

Lørdag 9. november kl. 13 viser Svein og Egil Nyhus ”To menn og en tavle”, en morsom tegneforestilling for store og små. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Søndag 10. november kl. 14 er det omvisning og samtale med brødrene Nyhus i deres utstilling. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Lenke til begge arrangementene på Facebook her.

Torsdag 21. november kl. 17 er det omvisning og samtale med illustratør og modellmaker Lars Aurtande.

 

Bilder fra utstillingene: