07.03 – 07.04. 2013: Jonas Liveröd og Humberto Junca Casas (COLOMBORAMA)

7. mars – 7. april 2013:

Jonas Liverød
«The Notes, The Tainted, The Other»

                  jonas-liverod-Unstill-life

 

For første gang presenterer den svenske kunstneren Jonas Liveröd en soloutstilling i Oslo. Utstillingen er andre del i en trilogi som startet med Prolog: Fenomen & Begär i Karlstad i januar, og avsluttes med Normals Hear Voices i Stockholm i april.

Liveröds arbeid er et sted hvor motstand og lengsel, forskjøvede virkeligheter og alternative historieskrivninger deler på en trang plass. I The Notes, The Tainted, The Other fokuserer Liveröd på sin fasinasjon for det samlendets drifter, det ukategoriserbare og den hårfine linjen mellom fakta og fiksjon. Her samles spor av utopiske kulter, lystmord, dobbeltgjengereffekter, grensearkitektur , pilgrimsferder, lister, mistet kunsthistorie, maniske samlere, folkekunstjuks, dioramaer, magi brukt i krigføring, visjonære mislykkende, emosjonell manipulasjon, mørkeredsel og modernistiske feiltrinn.

Jonas Liveröd (f. 1974). Kunstner, kurator og frilansskribent med base i Malmö. De siste årene har han hatt separatutstillinger i Lars Olsen Gallery i Köpenhamn, Kristinehamns konstmuseum, Växjö konsthall, The process room på Irish Museum of Modern Art i Dublin, Förderverein Aktuelle Kunst i Münster og på Goldin Gallery i Stockholm.

www.jonasliverod.com

 

Humberto Junca Casas (Colomborama)
«Damn right! – Norwegian Wood?»

Junca_Burzum_ web


Norsk black metal har både personlige bånd og en solid fan-base i Colombia. Kunstneren har tatt konsekvens av det og laget et verk som både kan leses som en hyllest til det norske musikkmiljøet, men også som en sosial kommentar til eget samfunn. Utstillingen består av ni gjenkjennelige skolepulter. På disse finner en ikke nødvendigvis elevenes skriblerier, men logoene til norske svartmetall-band påført med nitidige pennestrøk. Logoene er satt sammen med visuelle kommentarer til ulike voldelige hendelser i Colombias nære historie. Her føres mening sammen til noe tredje, som på godt vis binder Norge og Colombia sammen. Denne versjonen av verket er produsert spesielt for utstillingen i Oslo.

Kunstneren kommer til Oslo 5. mars og vil være tilgjengelig for intervjuer og delta under åpningen av utstillingen.

Humberto Junca Casas (f. 1968). Bor og arbeider i Bogotá.

Colomborama er en serie utstillinger og kunstneriske evenementer på flere steder i Oslo fra 28. februar til 30. juni, 2013. Målet er å gi et tverrsnitt av det unge og kreative kunstneriske miljøet i Colombia, med særlig vekt til hovedstaden Bogota. Utstillingssteder er Stenersenmuseet, Tegnerforbundet, Dortmund Bodega og Fotogalleriet. I tllegg gjennomføres det arrangementer, konserter og seminarer blant annet på Podium, Rommen Scene og W17 (El Parche artists-in-residency). Colomborama er kuratert av Marius Wang, i samarbeid med Olga Robayo og produsert av TrAP (Transnational Arts Production).

www.colomborama.net

Lørdag 10. februar kl. 14 ønsker vi velkommen til samtale mellom Humberto Junca Casas og kurator Marius Wang.

 

Bilder fra utstillingen