NUMER 89

NUMER 89

Når ordene mangler
Hva kan uttrykke den redsel, den sorg, den kjærlighet og det raseri vi kjenner på etter 22. juli? Kan kunsten fylle det stumme rommet?

Kartet og terrenget
Kurt Johannessen, tegner og performance-artist, presenteres i full bredde på en stor utstilling som turnerer landet rundt denne høsten.

Oslo Comics Expo 2011
Eivor Vindenes oppsummerer årets tegneseriefestival i Oslo; festivalgjestene, prisene og favoritten; Fantagraphics.

Fortsatt på barnestadiet?
Norske tegneserier har vært inne i en «gullalder» de siste ti årene, men fortsatt mangler de en «voksen» innkjøpsordning. Nå er miljøet lei av å vente.
Line Harr Skagestad har snakket med Håvard S. Johansen i Grafill Tegneserier og med Line Fallan Sørensen, ansvarlig for tegneseriestøtten i Norsk Kulturråd.

Teikn i tida
Maria Horvei har møtt Nina Katchadourian, kurator fra The Drawing Center i New York. Hun har vært på Norgesbesøk i anledning Tegnerforbundets utstilling og seminar «Extended Drawing».

Mellom tegnebord og maleri
Kjell Torriset er maleren som lar tegningen få innpass på utstillingene sine. Grethe Hald har snakket med Torriset i lys av sommerens store utstilling på Haugar Vestfold Kunstmuseum og i Kunstnerforbundet. Nå er maleren snart på plass i kunstmuseet Kube i Ålesund.

Øivind Storm Bjerke har anmeldt Lotte Konow Lunds utstillinger på Vigelandsmuseet og i Kunstnerforbundet.

Øystein Hauge har skrevet om tegnebasert kunst på den 54. Venezia-biennalen.

Les flere intervjuer, artikler og kommentarer om tegning og illustrasjon i Numer nr.89. Som vanlig anmelder vi kunstbøker, bildebøker, tegneserier og grafiske romaner for barn og for voksne.