29.01.- 22.02.2015: Susanne Roti, Kjersti Lande og Veslemøy Sparre Jansen

Utstilling 29.01-22.02

SUSANNE ROTI
«Dresses»

Susanne Roti sine arbeider befinner seg i sjiktet mellom bilde og plagg og mellom idé og virkelighet.
Med kulepenntegninger, printet digitalt på tekstil, forsøker Roti å illudere ulike kjolers stofflighet og tekstur, hvor tegningene smelter sammen med sydde detaljer av dette plagget. Utstillingen «Dresses» utforsker tegning som et viktig ledd i utformingen av tredimensjonal form og som et verktøy for å kommunisere ideer. Verkene binder fortid og nåtid sammen ved at de på en og samme tid viser representasjonen av et plagg og plagget i seg selv.

Susanne Roti (f. 1984, Asker), har studert kunsthistorie på Universitetet i Bergen og på kles- og kostymedesign på Kunsthøyskolen i Oslo, der hun gikk ut med en bachelor i 2013. Hun har allerede rukket å delta på et knippe gruppeutstillinger. Hun bor og arbeider i Oslo. Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Susanne_0243_AdobeRGB_WEB

KJERSTI LANDE
«Somewhere, There»

Grunnlaget for serien «Somewhere, There» ble lagt da Lande valgte å gjengi sin favorittplakat som tegning. Den kom henne i hende i 1999 og viser et foto fra Uluwatu på øya Bali, et sted hun selv aldri har vært og tviler på at hun noen gang vil dra til. Det fungerer mer som et tankested.

Lande valgte å gjengi plakaten for å lete frem årsaker til at den tilfeldigvis hadde blitt så viktig for henne. Uluwatu befinner seg ytterst på kanten av det som ser ut som et ekstra ledd av øya Bali. Fotografiet isolerer fragmenter av virkeligheten. Under avtegningen forsterkes detaljfokuset ytterligere. Blyanten fungerer som et subjektivt seismometer med arket som registreringsflate. Detaljene gjenoppstår flekkvis på papiret. Grafittlaget tar gradvis form. Omgivelser dannes.

Kjersti Lande (f. 1982, Kongsberg), er utdannet på Kunsthøgskolen i Oslo og Kunst- og Designhøyskolen i Bergen. Hun har også studert på Oslo Kunstfagskole og Estetikk på UiO. Hun har deltatt på flere gruppeutstillinger. Hun bor og arbeider i Oslo. Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

muluwatu-mplak_WEB

VESLEMØY SPARRE JANSEN
«Hus – Lærdalsøyri»

Utstillingen vil vise bilder (teknikk: gouache) med motiv hentet fra Lærdals trehus-arkitektur og farger. Brannen i Lærdal viste hvor lett det kan ende med tap av vesentlige deler av vår kulturarv. Prosjektet viser hus som alle er representative for denne kulturarven som vi fortsatt har, ikke minst i mindre byer og tettsteder. Brannen i Lærdal, og de verdier som står på spill, har derfor gyldighet for hele landet.

Veslemøy Sparre Jansen (født 1968, Oslo) er utdannet på Statens Kunstakademi i Oslo, Konsthøgskolan i Gøteborg, Nordiska Konstskolan i Finland og Coventry Polytechnic, Art and Design i England. Hun har deltatt på en rekke gruppe- og separatutstillinger. Hun er innkjøpt av både offentlige og private institusjoner. Hun bor og arbeider i Oslo. Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

_MG_5893

VELKOMMEN TIL ÅPNING TORSDAG 29. JANUAR KL. 18!

NB: ARTIST TALK / OMVISNING SØNDAG 1. FEBRUAR KL. 13.
Kunstnerne vil være tilstede og snakke om sine arbeider.

Alle utstillingene er støttet av Kulturrådet.

Bilder fra utstillingen