Pressemelding

Hedvig Lien Rytter

March 21, 2019

Utstillingsåpning torsdag 21. mars kl.18.


There is a place for us

 

I Hedvig Lien Rytters utstilling blir vi tatt med inn i et landskap som tematiserer forholdet mellom lek og drøm, lengsel og behov for beskyttelse. Utstillingen består av arbeider tegnet med tusj på papir, samt en installasjon.

 

I en rekke år har jeg arbeidet med motiver som dreier seg om rivningstomter og materialhauger. Dette er en slags randsonemotiver jeg finner på turer gjennom landskapet der jeg bor, gjerne strekningen fra boligen min til atelieret. De henkastede materialene er en fragmentering av noe kjent og hjemlig, slik som i drømmene våre der elementer av kjente ting dukker opp i tilsynelatende nye sammenhenger.

På turene mine finnes det også små hytter noen har laget av tilfeldige materialer. Dette er steder for lek og fantasi, akkurat som min barndoms plankehytter i skogen bak blokkene i drabantbyen der jeg vokste opp.

Jeg vil tematisere forholdet mellom lek og drøm på den ene siden og lengselen og behovet for beskyttelse på den andre. Leken rommer et stort eksistensielt alvor; at man leker hus er et konkret uttrykk for ønsket om å lage seg et rom, å ta seg en plass i verden.       - Hedvig Lien Rytter

 

Hedvig Lien Rytter (1973) bor og arbeider på Nesodden. Hun er utdannet ved Oslo Tegne- og Maleskole og Statens Kunstakademi på 1990-tallet og fullførte mastergrad i Kunsthistorie ved UiO i 2006. Hun debuterte på Galleri Skaarer, Lørenskog kunstforening med malerier i 2010, men har siden da hovedsakelig arbeidet med tegning. Siden debuten har hun hatt flere separatutstillinger og har blant annet deltatt på Østlandsutstillingen flere ganger, sist i 2018. Utstillingen på Tegnerforbundet er hennes første separatutstilling i Oslo.

 

 

 

Tegnerforbundet holder åpneomvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden. For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook.

 

Arrangementene er gratis og åpne for alle.