Utstilling

Hanne Grieg Hermansen

Aug 15, 2019

-

Sep 15, 2019

Se bilder →

Utstillingsåpning 15. august kl.18.

Photometrics


I Hanne Grieg Hermansens nye arbeider har lyset en sentral plass. Hennes tegnetekniske ferdigheter har vi latt oss imponere av tidligere. Til denne utstillingen vil Grieg Hermansen også vise store arbeider gjort med fargeblyant, og vi er stolte over å kunne vise dem her i Tegnerforbundet.

 

Jeg arbeider med tegning primært basert på fotografi, der teknikken og tidsbruken er en viktig del av uttrykket. Formalt jobber jeg hovedsakelig med rene blyanttegninger, samt mer skulpturelle tegnebaserte arbeider. Tid, manuelt arbeid, verdiforskyvning, illusjon og vippepunktet mellom tegning og fotografi er viktige komponenter i mitt kunstneriske virke.

Til utstillingen i Tegnerforbundet tar jeg for meg fotografiets hovedbetingelse, nemlig lyset, både som en konkret formstudie og en undersøkelse der målet er å gjenskape selve effekten lyset har på persepsjonsapparatet. Å etterligne øyet og kameraet som henholdsvis synsapparat og synsteknologi er sentralt i flere deler av mitt prosjekt.

-Hanne Grieg Hermansen

Hanne Grieg Hermansen (f. 1984) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (MA 2010) og Kunsthøgskolen i Oslo (BA 2008). Hun har tidligere hatt separatutstilling på bl.a. Kunstnerforbundet, Tag Team, Kurant og Samisk senter for samtidskunst. 


Utstillingen er støttet av Kulturrådet og Regionale prosjektmidler (Kunstsentrene i Norge).

 

Tegnerforbundet holder åpne omvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden. For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook. 

 

Arrangementene er gratis og åpne for alle.