Utstilling

Line Anda Dalmar

Mar 21, 2019

-

Apr 28, 2019

Se bilder →

Utstillingsåpning torsdag 21. mars kl.18.

Tilfeldige minner

Line Anda Dalmar tar oss med inn i minner om steder og landskap og utforsker tid og rom. Natur og endringer i naturen er et gjennomgående tema, og hennes arbeider springer ofte ut fra feltstudier i ukjente landskap. Dalmar jobber i ulike medier, men denne utstillingen har hovedvekt på tegning.

 

Jeg tegner fordi jeg er redd for å glemme. Det er utgangspunktet for denne utstillingen. Det handler om abstrakte opplevelser som er vanskelig å dokumentere: minner om steder, tanker, tid og situasjoner. Gjennom tegning leter jeg etter nøkkelfragmenter som gir helheten mening. 

Landskap er et motiv jeg stadig vender tilbake til. Jeg tenker på landskap som rammer vi fyller med innhold, som beholdere for historiene våre. De er projeksjonsflater, ikke bare for egne historier, men også for de strukturene- synlige og usynlige, som bestemmer premissene for hvordan vi lever og har levd. Jeg er opptatt av hvilke elementer som lagres i min visuelle hukommelse og hvordan de blir til en fortelling jeg siden opplever som et minne.     - Line Anda Dalmar

 

Line Anda Dalmar (1983) bor og arbeider iTrondheim. Dalmar er utdannet fra Konstfack i Stockholm (MA) i 2010 og Kunsthøgskolen i Bergen (BA) 2008. De siste årene har hun stilt ut jevnlig nasjonalt og internasjonalt. Deriblant ved Trondheim Kunstforening, Stavanger Kunstmuseum, Rogaland Kunstsenter, Galleri Babel (Trondheim), USF (Bergen), PublicSpaceOne (Iowa, USA), Altes Finanzamt (Berlin), Marabouparken (Stockholm), og Preus museum (Horten). Dalmar har også hatt flere studieopphold i utlandet, deriblant i USA (California, Minnesota), Berlin og Villa Faraldi (Italia).

 

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond og Regionale prosjektmidler.

 

 

 

Tegnerforbundet holder åpneomvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden. For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook.

 

Arrangementene er gratis og åpne for alle.

***

Utvalgte verk fra utstillingen er tilgjengelig i vår nettbutikk. Finn ut mer her.