Arrangement

Bokbindingskurs

Nov 24, 2018

-

Nov 25, 2018

Bokbindingskurs

Tegnerforbundet arrangerer bokbindingskurs rettet mot voksne helgen 24./ 25. november i prosjektrommet. Kurset blir holdt av Lisa Bøthun som driver eget bokverksted i Tønsberg, og er spesialisert på håndinnbinding og restaurering av bøker. Bøthun har undervist i bokbinding på Raulands Akademiet, Aftenskolen i Tønsberg og Steinerskolen i Vestfold.

Påmelding fra 01. oktober i vår nettbutikk. Klikk her.

Om kurset

Bokbinding er et gammelt håndverk som appellerer til både den fingerferdige og den kreative. Dette kurset vil vise enkle bokbinderteknikker du kan gjøre hjemme uten for mye spesialutstyr. Vi skal lage minst to bøker med flere legg og stive permer, på den måten får du prøvd ut teknikken og lærer å kjenne materialene.


Lørdag: kl. 10-17

Vi starter med en presentasjon, litt bokbinderhistorie og materialkunnskap før vi setter i gang med å false (brette) ark til skissebok. Så lager vi forsats og gjør klar bøkene til hefting (sying).

Vi hefter arkene før vi limer og skjærer bøkene. Runde bøkene før de fores opp og blir lagt til nattetørk.

Søndag: kl. 10-15

Materiallære, vi snakker om ulike overtrekk til bøker før vi lager permer til bøkene. Henge bøkene inn i permene, før vi limer ned forsats og legg i press. Losse bøkene og fjerne evt. limrester.

Vi avslutter med framvisning av bøkene og samtale om hvordan fortsette med bokbinding etter kurset.

Du får utlevert et kompendium som viser arbeidsgangen.

Kursavgift kr. 800 (inkluderer materialutgifter for begge kursdager).

Det blir mulig å låne verktøy på kurset, men ønsker du å ta med verktøyet hjem kan du kjøpe en verktøyspakke. Verktøyspakken inneholder Falseben, bokbinderkniv, stållinjal, brytebladskniv og bokbindersyl til kr 250.

Verktøykassen kan bestilles her (fra 01. oktober).


I tillegg må du ta med:

Skrivesaker, blyant, papir, viskelær. Arbeidstøy og klut.

Link til Facebook arrangement