Arrangement

Foredrag om La Ciudad Abierta (Open City, Chile)

Sep 28, 2022

-

Sep 28, 2022

Foredrag om La Ciudad Abierta (Open City, Chile)


Arrangementet er del av formidlingsprogrammet knyttet til utstillingen
Utopia.

Dato: Onsdag 28. september

Tidspunkt: Kl. 17:30

Sted: Tegnerforbundet

Arrangementet er gratis og åpen for alle. Foredraget gjennomføres på engelsk.

//

La Ciudad Abierta (Open City, Chile) ligger i sanddyner ved Stillehavet og ble etablert av poeter, filosofer, kunstnere og arkitekter på 1970-tallet. La Ciudad Abierta er et samfunn der kunstneriske og arkitektoniske erfaringer reflekterer en utopi som er i konstant utvikling.  

Enhver bygning i Ciudad Abierta (Hospederias) ble laget for å gi ly til sin arkitekt, skulptør, poet eller beboer av Open City. Dette fellesskapet, som er et sted for ytringsfrihet, skapelse og kreativitet, resulterer i kunstverk som befinner seg i skjæringspunktet mellom installasjon, performance, skulptur, arkitektur og design, og tar utgangspunkt i at utopi ikke er et luftslott, men at det er noe som skjer nå.

I presentasjonen vil Manuel Florencio Sanfuentes Vio og Nicolas Ibaceta Zamora gjennom foredrag, tegninger, fotografier og en «Acto poetico», vise ureddheten av disse kunstverkene og denne utopiske måten å leve på.
_


Manuel Florencio Sanfuentes Vio er poet, grafisk designer og regissør som publiserte diktet «Tierno dolo» i boken "Trebolar", Al Fragor (forlag) i 2013. Han er lærer ved Amereida Workshop på School of Architecture and Design of the Pontificia Universidad Católica de Valparaíso hvor han også arbeider hos Investigaciones Gráficas og Ediciones. Siden 1997 har han vært en del av Amereida Cultural Corporation og Open City Ciudad Abierta, der han deltar i deres arrangementer og prosjekter. Han er direktør av det uavhengige forlaget Al Fragor med base i Viña del Mar og Santiago, som gir ut publikasjoner av kunst, poesi og fortellinger.

Hans viktigste verk er «El cuaderno del iletrado», presentert ved Biennial of the Museo Nacional de Bellas Artes, Santiago 2008;  «Demora inminente de un objeto intangible» utstilt i 2012 i Parque Cultural de Valparaíso og «Auto da fe», utstilt i 2016 på Sala El Internado i Valparaiso. I 2019 publiserte han en kolleksjon av dikt med tittelen «Noli me tangere». Inntil nylig hadde han ansvar for den chilenske utgaven av «The Tender Narrator» av Olga Tokarczuk, Al Fragor 2021.  


Nicolas Ibaceta Zamora er en tverrfaglig arkitekt, kunstner og kajakkbygger fra Los Andes, Chile. Det å arbeide både med kunst og båter gjør at han er internasjonalt aktiv. Siden 2015 har han vært en del av Corporación Cultural Amereida og Ciudad Abierta, hvor han deltar i deres fellesskap, utstillinger og prosjekter, som Documenta 14 og andre. Gjennom sitt eget arbeid og samarbeidsprosjekter utforsker han både tradisjonelt håndverk og moderne produksjonsteknikker.

Gå til arrangementet på Facebook.

Foto/ Copyright: Open City, Chile.

Link til Facebook arrangement