Arrangement

Guri Guri Henriksen - Brannklipp

Aug 31, 2019

-

Sep 15, 2019

Guri Guri Henriksen - Brannklipp

I perioden 31. august - 15. september arrangeres prosjektet Brannklipp med Guri Guri Henriksen i Tegnerforbundets prosjektrom. I denne serien jobber hun med kniv og saks i papp. Prosjektrommet vil være et åpent arbeidsrom i perioden, og kunstneren vil være tilstede i prosjektrommet søndagene 01./08./15. september og torsdag 12. september.

Kunstneren selv omskriver prosjektet på følgende måte:

Kaos, tunger og svelg. En natt bøyde peisovnen seg fram, først kom bare en gnist, så lot den alt fare, slapp flammer ut. Den stunden flammene bestemte, svevet jeg med barna over hustaket vårt, jeg smilte og vinket. Fra over takene så jeg oss løpe rundt der nede og kaste tepper og puter på flammene, som bare ble høyere og høyere. Jeg så hvordan vi hentet slukningsapparatet i skapet, presset på utløseren, hvordan slangen danset i luften og spylte hvitt pulver over hele rommet. Punkter, prikker, partikler, over alle rullene, over alle dyrene jeg hadde skåret ut, over alle trærne jeg hadde klippet. Det hvite støvet la seg som et teppe, dempet det hele.
Det ble stille.

Guri Guri Henriksen er utdannet ved Kunstakademiet i Paris. Hun har hatt en rekke utstillinger og har deltatt med animasjonsfilmer på diverse nasjonale og internasjonale filmfestivaler som Örebro internasjonale videoartfestival, «Mostra de Video Art Internacional d'Alcoi», Valencia, Spania og «Femina filmfestival»,Verdal. Hun deltok på Tegnebiennalen i 2010. Siden 2014 har hun jobbet med papirklipp og skyggespillrelaterte prosjekter, blant annet to sceneproduksjoner for barn og et forprosjekt scenekunst i samarbeid med Animalske produksjoner, med ansvar for det visuelle.

Kunstnerens webside kan besøkes her.

***

Under Oslo Kulturnatt, 13. september vil Guri Guri Henriksen i samarbeid med Anne - Mali Sæther gjennomføre en åpen kaosworkshop/ skyggespill mellom kl.17 - 22. Les mer her.

Link til Facebook arrangement