Arrangement

Kombikurs for ungdommer: Bokbindings og tegneserieskaping

Jan 19, 2019

-

Jan 26, 2019

Kombikurs for ungdommer: Bokbindings og tegneserieskaping

Til ALLE mellom 13-17 år - Bli med på vårt kombikurs i bokbinding og tegneserieskaping!

Tegnerforbundet arrangerer et kombikurs i bokbinding og tegneserieskaping rettet mot ungdommer mellom 13-17 år i prosjektrommet. Kurset arrangeres lørdagene 19.  og 26. januar 2019.

Bokbindingskurset som finner sted 19. januar blir holdt av Lisa Bøthun som driver eget bokverksted i Tønsberg, og er spesialisert på håndinnbinding og restaurering av bøker. Bøthun har undervist i bokbinding på Kunsthøgskolen i Oslo, Raulands Akademiet, Aftenskolen i Tønsberg og Steinerskolen i Vestfold.

Tegneseriekurset er andre bolken av kombikurset og arrangeres lørdag 26. januar. Her går vi videre med å fylle bøkene som vi lagde i første kursdelen, med innhold. Kursholder er Kristian Krohg- Sørensen, tegneserieskaper og illustratør. Han har gitt ut den prisbelønte tegneserieromanen "Gulosten - Liv i helvete", historietegneserien "Den russiske revolusjonen" og flere hefter. 


Om kursene:


Lørdag 19. januar 2019, kl.10 – 17: Bokbindingskurs

I første delen av kurset vil du bli kjent med et gammelt og sjeldent håndverk, som du kan bruke til moderne tegneserier! Du vil lære hvordan man kan lage bøker og små hefter, som etterpå kan fylles med de mest fantastiske tegningene. Du vil lære å lage fanziner og små bøker med stive permer. Trinn for trinn vil du få med deg hvordan en bunke med hvitt papir kan bli til bøker. Du vil lære å sy sammen sidene, og lage stive permer. Permene får ditt unike design, vi bruker stoff, mønstret papir og også dine egne tegninger. Minst én av bøkene er et utgangspunkt til å fylles med tegneserier sammen Kristian Krogh-Sørensen. Etter denne bokbinderlørdagen kan du binde bøker for hånd hjemme!

Lørdag 26. januar 2019, kl.10 – 17: Tegneseriekurs

I andre delen av kurset får du bruke bøkene som du lagde under bokbindingskurset for å skape din egen tegneserie. Tegneserier gir deg mulighet til å tenke som en filmskaper. Med tegning kan du styre komposisjon, lys og skygge, du kan velge "kameravinkel" - og ikke minst kan du styre tempoet i fortellingen din. I kurset skal vi se på hvordan rutene og sidene i en tegneserie kan brukes til å lage alt fra århundrelange historier til lynraske action-sekvenser. Du skisser opp din egen tegneserie som du så kan føre inn i din egen bok med en valgfri teknikk. Vi skal også jobbe med hvordan tegneserien tar form - fra ideen på skissearket til ferdig bok eller blad.


Kursavgift (inkluderer kurs og materialutgifter 19./ 26. januar): 2.300,-


Verktøy til begge kursene kan lånes på kurset.

Link til Facebook arrangement