Arrangement

"Illustrator in Residence" 05 - 10. juni: Lars Sandås

Jun 5, 2018

-

Jun 10, 2018

"Illustrator in Residence" 05 - 10. juni: Lars Sandås

Tegnerforbundets prosjekt "Illustrators in Residence" (IIR) ble gjennomført første gang i 2015, og har som mål å synliggjøre den høye kvaliteten og mangfoldet som finnes i norsk illustrasjonskunst. Gjennom å la utvalgte aktører fra feltet gjøre Tegnerforbundets prosjektrom til sitt eget i hele juni, vil publikum få innblikk i ulike arbeidsprosesser og større kjennskap til feltet.

Første "Illustrator in Residence" i juni er Lars Sandås.

Lars Sandås (1984) vil i løpet av sin prosjektperiode i Tegnerforbundet videreutvikle sitt pågående verk «In ruins: Syria» - en collage som er satt sammen av cirka 140 akvarell- og tusjpenntegninger.

Med «In ruins: Syria» vil Sandås få oss til å tenke på Syrias fremtid, ved å tegne landets fortid. Prosjektet forteller om Syrias unike historie og kulturelle posisjon i en tid hvor landet og befolkningen gjennomgår ufattelige lidelser, etter over syv år i borgerkrig. Verket består av et rikt illustrert kart over Syria som viser - foruten viktige geografiske opplysninger – historiske, religiøse og kulturelle byggverk og objekter, flora og fauna: Mesopotamske gudebilder, de gamle romerske ruinene, de første kirkene og klostrene i verden, moskeer, synagoger og storslåtte borger og slott fra middelalderen.

Lars Sandås har en mastergrad i Kunstfag fra Kunsthøgskolen i Oslo. Sandås har hatt flere illustrasjonsoppdrag siden 2006 som for Bangles & Brass records og ACT Entertainment. I 2016 ga han ut egen bok, “Narkoatlas - Oslo”, i Stripa Forlag. Han har hatt utstillinger i Norske Grafikere, Oslo, Spriten Kunsthall, Skien, Visningsrommet USF, Bergen, og Galleri BOA, Oslo. Lars Sandås er vinner av “Årets litteratur 2016” i NATT&DAG.

Torsdag, 28. juli kl.17 vil det foregå en "Tegnesnakk - Spesial" med deltagerne i "Illustrators in Residence". Les mer her.

Link til Facebook arrangement