Utstilling

aiPotu

Nov 19, 2021

-

Dec 19, 2021

Se bilder →

Velkommen til utstillingsåpning 18.11 kl.18.

GROTTEN

Gjennom flere år har kunstnerduoen aiPotu gjennomført en rekke ekspedisjoner som har dannet grunnlaget for GROTTEN. De har arbeidet med performative iscenesettelser av situasjoner og hendelser som på forskjellig vis griper inn i GROTTEN som konsept og fortelling. GROTTEN er et resultat av dette samarbeidet og vises stedsspesifikt hos Tegnerforbundet.

GROTTEN er et hulrom for sameksistens. Tegnerforbundet er stedet for undersøkelsen. Vi bruker kull til å skape en felles kropp. Det er her forholdet mellom det indre og det ytre rom, det virkelige og det konstruerte, det offentlige og det private er under diskusjon.  (aiPotu)

aiPotu består av billedkunstnerne Anders Kjellesvik (f. 1980) og Andreas Siqueland (f. 1973). De møtte hverandre under studier på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Deres kunstneriske samarbeid startet i 2004 med innkjøp av en veteranbobil. Et åttetall tegnet på Europakartet ble første reiserute. Siden den gang har aiPotu laget en rekke steds- og situasjonsbestemte verk knyttet til reiser. Deres arbeid er vist en rekke steder, i offentlige rom, gallerier og institusjoner, nasjonalt og internasjonalt. I 2008 deltok aiPotu på Biennale of Sydney og gruppeutstillingen Pavillon 7 ved Palais de Tokyo i Paris.  

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond.  

Arrangementer i utstillingsperioden:

Torsdag 09.12 kl.16 inviterer vi til kunstneromvisning med aiPotu i utstillingen. Deltagelse krever ingen påmelding og omvisningen er gratis og åpen for alle. Velkommen!