Utstilling

Ane Landfald

Apr 26, 2018

-

May 27, 2018

Se bilder →

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 26. april kl.18.

Lagvis oppbygning plutselig kollaps

Uansett hvilket format Ane Landfald bruker, er tegningene hennes fylt med en sjelden intensitet og tilstedeværelse. I Landfalds tegninger blir vi med gjennom rom og landskap på jakt etter spor av væren. 

Jeg er, kort oppsummert, opptatt av bevegelser i jordskorpen og gråvalører: De som befinner seg i spennet mellom mørk grå og nesten helt sort.
Jordoverflaten organiseres lagvis. I ulike tidsintervaller gjennomgår jordskorpen større og mindre forandringer, den er simpelthen dypt formbar; selv snøfnugg kan etterlate avtrykk, det tar bare tid før de kommer til syne. 
Når jeg tegner, bygger jeg opp bildet gjennom lag. Jeg tegner over hele motivet i flere omganger og stanser ikke før billedrommet nesten gror igjen, idet motivet er i ferd med å forsvinne i et mørke. På dette stadiet kan jeg bare arbeide på tegningen de dagene det er sol eller skarpt dagslys utenfor ateliervinduet. 
De siste par årene har jeg lest og skrevet mye om overflatebevegelser generelt, og spesielt et kvikkleireskred som fant sted i Verdal i 1893. Geologien kan leses som en tidslinje, og jorden som kollapset i 1893 ble avsatt etter siste istid: Et hvitt og flere tusen meter tykt dekke smeltet og forsvant, men etterlot en blåsort og leirholdig jord som kan kollapse i en suppeaktig konsistens, uten forvarsel, midt på natten, når alle sover.                                 (Ane Landfald) 

Ane Landfald (1988) er utdannet fra Kunst og Håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun debuterte på Høstutstillingen i 2017. I 2016 hadde Landfald tekster i Cappelen Damms debutantantologi Signaler. Utstillingen i Tegnerforbundet er hennes første separatutstilling i Oslo. Utstillingen er støttet av Kulturrådet.

Arrangementer i utstillingsperioden 

Søndag 29. april kl. 13: ’Møt kunstnerne’. Ane Landfald og Arne Ingvaldsen holder omvisning i utstillingene sine.

Onsdag 9. mai kl. 17: Samtale mellom Ane Landfald og Ina Åsheim.

Tegnerforbundet holder åpne omvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden. For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook. 

Et utvalg av Ane Landfalds arbeider fra utstillingen er tilgjengelig i vår nettbutikk. Finn ut mer her.