Utstilling

Anna Fiske

Oct 19, 2017

-

Nov 19, 2017

Se bilder →

Trær jeg har møtt 

Kastanjetreet på gårdsplassen. Det høye, svære, stolte, bjørketreet med lange svingende armer. Sørgepilen, og treet med en stamme sort som kull. Dette er noen av trærne i Anna Fiskes liv. Og så alle furutrærne: i barndommens hage, ved havet, der de er formet av salt kuling, på fjellet, i hagen i det nye landet. Man må nemlig alltid ha et furutre i livet.

Utstillingen viser portretter av disse, sekvenser av møter, trær som er der, som alltid står der hvis du trenger dem, trær som blir borte, minner som blir igjen.

Utstillingen består dels av tusj-tegninger fra Anna Fiskes nye bok, diktboken ’Trær jeg har møtt’, og av frie selvstendige tegninger og objekter med egne fortellinger, den fem meter lange skogen, pinner med uttrykk, de små og de svære konglene og barnålene. Prosjektet ’Ta-med-deg-tegning’ (kjøp og ta med her og nå) inneholder tusen små portretter i tusj og akryl, sydd inn i lommer sammen med objekter fra skogen.

Fiske (født 1964 i Ängelholm, Sverige), er utdannet ved Konstfackskolan i Stockholm. Hun har gitt ut en lang rekke egne bildebøker og tegneserier, og er en høyt skattet illustratør. Fiske har en særegen, kreativ og nyskapende stil, både litterært og billedmessig. Dette har bidratt til at hun har mottatt en rekke høythengende priser og utmerkelser, blant dem Bokkunstprisen 2014. Hun har tre ganger mottatt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur. Fiske er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket.

Arrangementer i utstillingsperioden

Søndag 22. oktober kl. 13: Kunstnersamtale med Eli Hovdenak, Anna Fiske og Bo Gaustad

Søndag 29. oktober kl. 13: Verksted med Anna Fiske