Utstilling

Anne Rolfsen

Sep 26, 2013

-

Oct 27, 2013

Se bilder →

Sentralkomposisjoner

I prosjektrommet viser vi utvalgte arbeider hentet fra Anne Rolfsens store produksjon av sentralkomposisjoner. Tegningene har blitt laget på et spesialtrykket papir til dette formålet. De blir et bilde på dagens sinnsstemning, et sted hvor Rolfsen kan skape orden og balanse. At tegningene forholder seg til et sentrum, og at det således folder seg ut som et kaleidoskop, oppleves som frigjørende for kunstneren. Man kan relatere dette til klassisk vev og broderi, men først og fremst til mandalaen. Sånn sett er dette et både uakademisk, nesten folkelig språk – men som også finnes i religiøse tradisjoner.

I en periode laget Carl Gustav Jung en daglig mandala, men Anne Rolfsen er nok likevel mer inspirert av kvinnelige ”seersker” som Hilma af Klint og Emma Kunz. I så måte kan man si at tiden har innhentet Rolfsen – flere av hennes referanser ble vist på årets Venezibiennale, og Hilma af Klint har nylig hatt store retrospektive utstillinger i både Stockholm og Berlin.

I forbindelse med utstillingen vil Rolfsen også lage en katalog over utvalgte sentralkomposisjoner, med tekst skrevet av kunsthistoriker Mikkel Tin.

Anne Rolfsen (f. 1946), bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Statens kunstakademi og Statens håndverks- og kunstindustriskole. Bak seg har hun en lang rekke separat- og gruppeutstillinger, hun har mottat flere stipender og er innkjøpt av bl.a. Norsk Kulturråd og Oslo kommunes kunstsamlinger.