Utstilling

Arne Ingvaldsen

Apr 26, 2018

-

May 27, 2018

Se bilder →

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 26. april kl.18.

Andre objekt

Arne Ingvaldsens tegninger er tilsynelatende umiddelbare og direkte med en konkret form mot en bakgrunn; positiv mot negativ. Men det er først når tekstur, rom, flater og lys begynner å spille mot hverandre, og skaper liv og dybde at Ingvaldsens arbeider virkelig kommer til sin rett. 

Eg viser eit utvalg av teikningar med kol på papir. Nokre i form av korte seriar, andre som enkeltståande arbeid. Kva er det som skaper karakteren av eit objekt? Dette har opptatt meg i arbeidet med skulptur og rominstallasjonar.
I teikningane søker eg å komme nær eit uttrykk av noko som er konkret, tingleg, utan at det blir rein avbildning eller ei form for naturalisme. Teikningane mine kan gi inntrykk av noko tredimensjonalt og handgripeleg, samtidig som dei forblir reint grafiske objekt. I teikning finst dei sentrale elementa lys, rom og  masse, men på ein annan måte enn i skulptur.
Kjelder til idear kan for eksempel vere ein solopplyst fasade, eit murhjørne, eit bretta, gjennomlyst papirflak. Eller reint abstrakte formidéar. Eg søker å drive inntrykka forbi eit realistisk stadium, til noko som kjennest meir allmenngyldig enn det umiddelbare synsinntrykket.                                 (Arne Ingvaldsen) 

Arne Ingvaldsen (1947) er utdannet ved Kunsthøgskolen, Bergen, og NTNU, fakultet for arkitektur og design, Trondheim. Han har deltatt på mange separat- og gruppeutstillinger i inn- og utlandet, som Kunsthuset Kabuso, galleri USF, Bergen, Trøndelag senter for samtidskunst, og LIAlab, Bogota, Columbia. Ingvaldsens arbeider har blitt innkjøpt til en rekke offentlige utsmykninger som Arbeidsmiljøinstituttet, Oslo, Børstad idrettspark / Sport Arena, Hamar kommune, og Idda Arena, Kristiansand. 

Utstillingen er støttet av Kulturrådet og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Arrangementer i utstillingsperioden 

Søndag 29. april kl. 13: ’Møt kunstnerne’. Ane Landfald og Arne Ingvaldsen holder omvisning i utstillingene sine. 

Tegnerforbundet holder åpne omvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden. For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook. 

Et utvalg av Arne Ingvaldsens arbeider fra utstillingen er tilgjengelig i vår nettbutikk. Finn ut mer her.