Utstilling

Eli Katarina Kjønsberg og Mari Røysamb

Apr 8, 2010

-

May 2, 2010

Se bilder →

Déjà vu

Utstillingen viser tegninger, i dialog i rommet, som serier, i tilknytning til objekter, og som animasjon.

Dialogene spiller en vesentlig rolle i dette prosjektet der Kjønsberg og Røysamb ønsker å undersøke mulighetene som ligger i møtet mellom arbeidene deres og i møte med rommet. I utstillingene nedtoner de hvem som står for enkeltverkene men ingen av arbeidene er samarbeidsprosjekter, det er selvstendige arbeider som settes opp mot hverandre. Historiene kan endres radikalt i et nytt rom ved nye sammenstillinger. De bruker dette som et verktøy når de setter sammen utstillinger. Kjønsberg og Røysamb har samarbeidet om utstillingsprosjekter siden 2001.

Eli Katarina Kjønsberg (f. 1965) jobber med forskjellige teknikker, tegning, installasjon/skulptur, tekst, foto, video etter hva som best uttrykker idéen. I mange av arbeidene sine bruker hun objekter (ready mades) som hun bearbeider, tilfører noe eller gjør inngrep i. Kjønsberg ønsker å undersøke de forskjellige gjenstandenes funksjon, disfunksjon, referanser og forventninger som et eget språk. Flere av hennes arbeider forholder seg til bevegelse,  gjennom levende bilder som video og animasjon, eller mer indirekte ved å referere til en handling eller en bevegelighet knyttet til et objekt eller en situasjon.

Kjønsberg er utdannet ved bl.a. Statens Kunstakademi og California State University. Hun har tidligere hatt separatutstillinger og deltatt på en rekke gruppeutstillinger i inn- og utland, bl.a. på Hennie Onstad Kunstsenter, Stenersenmuseet, Østlandsutstillingen og Høstutstillingen.

Mari Røysamb (f. 1964) jobber med tegning, foto, objekt og skulptur. Hun er opptatt av hverdagslig og eksistensiell letthet og tyngde. Gjenstander og foto brukes som representanter for situasjoner og tilstander. Denne gangen har hun fokusert på tid, på tid som punkt, og som sekvenser. Hun er også opptatt av samtidigheten i hendelser, det nære, og det andre Røysamb er utdannet ved Statens Kunstakademi, Arkitekthøgskolen i Oslo og San Lorenzo i Firenze. Hun har tidligere hatt separatutstillinger i bl.a. Kunstnerforbundet, Oslo Kunstforening og Rogaland kunstnersenter, og har deltatt på Høstutstillingen flere ganger.