Utstilling

Fam Ekman

May 26, 2016

-

Jul 3, 2016

Se bilder →
Highlights etc.

Fam Ekman er en svensk-norsk billedkunstner, illustratør og forfatter som er særlig kjent for sine vakre og særegne bildebøker for barn og voksne.

Tekstene i Ekmans bøker er korte og underfundige og tar ofte utgangspunkt i eventyrmotiver og dyrefabler. Illustrasjonene er som regel utført som kollasjer av papirbiter med grafiske mønstre og figurer i avstemte farger. Fam Ekman regnes som en av de aller fremste billedbokkunstnerne i Norge.

– Jeg har holdt på med billedbøker i mange år, for det meste egne tekster og bilder, de har vært selve aksen i livet mitt. Noen av bildene har fløyet sin vei, noen har blitt, og blir å se i Tegnerforbundet. I utstillingen vil du få se katter i utvalg, general med knappenål, sinte menn med epler, værelsespiker og hagenisser, ridder med kakespade, et slott med stesøstre, noen eldre barn og en jente i biter og mye mer, sier Fam Ekman.

Ekman (født 1946 i Stockholm) er utdannet ved SHKS og Statens kunstakademi i Oslo. Hun har mottatt Brageprisen, Nordiske tegneres pris, Bokkunstprisen, Klassikerprisen, Riksmålsprisen og Kritikerprisen, og er innkjøpt av Riksgalleriet, Nasjonalmuseet og Nasjonalbiblioteket.

2. juni kl 17.00 vil boken Fuglebadet lanseres i Tegnerforbundets lokaler.