Utstilling

Hans Kristian Borchgrevink Hansen

Mar 16, 2017

-

Apr 23, 2017

Se bilder →

Bylukter

Hans Kristian Borchgrevink Hansen tar utgangspunkt i det han har for hånden og utforsker sine umiddelbare omgivelser for å se noe antatt velkjent på en ny måte. Han prøver å ta materialene på alvor, om de så er funnet i sofasprekken. Ikke forme dem etter forutbestemte ideer, men la seg lede av de iboende egenskapene i materialet. Som en passiv kunstner, ledet av det ørlille.

’Bylukter’ er en utstilling bestående av papirarbeider, veggtegninger og en animasjonsfilm.

Filmens protagonister er smårusk og objekter plukket opp fra gaten eller ateliergulvet under et opphold i en europeisk storby. Sammen med filmen vises papirarbeider montert over en veggtegning av lommerusk. Utstillingen danner et rikt arkiv av materialer, former, farger, overflater og historier. Materialet kartlegger byens visuelle underskog og danner en reisebeskrivelse fortalt gjennom oppdagelser, rester og fragmenter.

Hans Kristian Borchgrevink Hansen er utdannet ved Nordland Kunst og Filmskole, Kunsthøyskolen i Oslo og Kunsthøgskolen i Bergen (2011). Han er innkjøpt av offentlige og private instutisjoner, bl.a. Nordnorsk Kunstmuseum og Skogfinsk Museum.