Utstilling

Ingeborg Blom Andersskog

Jun 4, 2021

-

Jul 4, 2021

Se bilder →

YOU I


Tegnerforbundet viser Ingeborg Blom Andersskogs installasjon og tegneperformance YOU I. Den spesiallagde boksen Andersskog har plassert seg selv i gjør at kunstneren ikke kan se publikum, men vi kan se tegningen som vokser for hver dag. Kropp og tegning flyter i hverandre, kroppen er materialet, bevegelse og rytme. Kunstverket oppstår i dialog mellom betrakter og kunstner, mellom kropp, tid og tegning. Publikum er inkludert i performancen og kunstneren og betrakteren blir en symbiose og kan vanskelig skilles fra hverandre. Tegningen fremstår som en kontinuerlig prosess og er en forlengelse av kroppens bevegelse. Andersskogs performance er et uttrykk for slow art, du kan se at kunstverket utvikler seg og at det stille fortsetter å vokse. Denne langsomme meditative prosessen er en kontrast til den hektiske konsumer virkeligheten utenfor galleriet. 

All forståelse for omverdenen har utgangspunkt i kroppen. Det er en mening med alt vi gjør, bevisst eller ubevisst, og alt vi erfarer er fordi kroppen handler som den gjør. Ordet "fenomen" er opprinnelig gresk og betyr “jeg viser meg”, som betyr at kroppen må erfare for å kunne reflektere.

I utstillingen viser jeg en installasjon og en langvarig tegneperformance. Med utgangspunkt i små sirkler vil tegningen være enkel, repetitiv og gi en følelse av å være en masse som vokser ukontrollert og ”tar over” rommet og menneskene som befinner seg der; som cellene i en organisme, en slags vekst eller virus som brer seg over alle flater og kropper. Tegningen vokser så lenge performancen varer. Kun tiden setter en stopper for verket. For første gang inkluderer jeg publikums kropper inn i verket, i tillegg til nye måter å inkludere min egen.

Arbeidet har fått tittelen ”You I”, da skillet mellom egen og andres kropper flyter inn i hverandre.

                                                                                       Ingeborg Blom Andersskog

Performancetider i galleriet i perioden 04–30. juni: tir-søn, kl.12-15. 
Performance på åpningsdagen 03. juni: kl. 12-13 og kl. 16-17. 

Ingeborg Blom Andersskog (født på Kongsvinger i 1983) jobber for tiden mellom Malmø, Sverige og Norge. Hun har sin utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun har hatt flere soloutstillinger i Norge og i blant annet Spania og Hong Kong. Hun har også deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger i inn og utland. Ingeborg Blom Andersskog er innkjøpt av blant annet Universitetet i Bergen der hun påførte tegningen direkte på vegg. Kunstneren har også en rekke publiserte tekster, deriblant artist book One Line One Circle.


Utstillingen er støttet av Kulturrådet og Billedkunstnernes Vederlagsfond.


(Foto:Javier Palacios)

_

I anledning av utstillingen ble det gjennomført et videointervju med Ingeborg Blom Andersskog i galleriet.

Videoproduksjon: KUNSTDOK / Jon Marius Nilsson