Utstilling

Ingrid Jangaard Ousland

Nov 15, 2018

-

Dec 16, 2018

Se bilder →

Utstillingsåpning torsdag 15. november kl.18.

Tegninger i bevegelse

Ingrid Jangaard Ousland har denne gang satt sammen en retrospektiv utstilling med fokus på tegning, i samarbeid med Ottar Karlsen, styreleder i Tegnerforbundet. Vi er glade for å kunne vise hennes mangfoldige tegneuttrykk som illustratør og billedkunstner gjennom et langt liv.

I bunnen ligger tegnegleden. Som i barndommen, flyter fantasien ut av blyanten i hånden. Både hånd og fantasi tøyles etter hvert, det blir alvor, og det kan bli til et mangfold av muligheter og uttrykksformer.

Jeg vil vise hvordan tegningen har fulgt meg i faser, har forandret seg, og har forandret meg. Fra skisser av fart og bevegelse,menneskemøter og naturinntrykk, til arbeid med bøker og illustrasjon – og videre til et behov for mer konsentrasjon og klarhet.

Forfatteren Jon Fosse har uttalt: ”Å skrive er å lytte”, og jeg vil tilføye: ”å tegne er å lytte”. Gjennom skissen blir man lydhør og mottakelig, inntrykk lagres og forsterkes. Når man så lytter videre, trer ønsket om videre bearbeidelse av minnene frem: ved å lete etter og tydeliggjøre essensen av det tidligere sette, skapes et nytt uttrykk for det opplevde. – Ingrid Jangaard Ousland

Ingrid Jangaard Ousland (født 1932 i Ålesund) bor og arbeider på Nesodden. Hun har sin utdanning fra Statens håndverks-og kunstindustriskole i Oslo og Philadelphia Museum School of Art i USA. Ousland har hatt en rekke separatutstillinger rundt i landet, nå sist i høst i Ålesund Kunstforening. Hun har også deltatt på mange gruppe- og kollektivutstillinger. Ousland har mottatt Kulturdepartementets illustrasjonspris for barne- og ungdomsbøker i 1993 og er bl.a. innkjøpt av Nasjonalmuseet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd.

 

 

Arrangementer i utstillingsperioden

Tegnerforbundet holder åpne omvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden. For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook.