Utstilling

Janicke Schønning

Mar 6, 2014

-

Mar 30, 2014

Se bilder →

Naturen behøver ingen metafor

Egentlig likte jeg aldri granskogen før jeg flyttet til Sørkedalen i 2010. Fordi jeg ikke hadde noe atelier, tegnet jeg ute. Det gjorde meg interessert i hvordan landskapet påvirker oss og hva det betyr for vår følelse av tilhørighet.

Jeg tegner med blekk og gouache på papir. Motiver som interesserer meg kan være formene et fallent tre lager, skygger av greiner som faller på papiret og hvordan fargene er i skogen om kvelden. Hvordan været, temperaturen og tiden kan prege en ensfarget flate i blekk eller gouache er også noe jeg undersøker i mitt arbeid. Disse bildene blir til i mitt fravær.

Tegning er et redskap for erkjennelse og gjennom tegningen har mitt forhold til skogen og elva endret seg. Grensene mellom en selv og landskapet oppleves over tid som mer flytende. Et speilbilde jeg ser i elva en kveld finnes et sted inne i meg senere og kan beskrive noe annet jeg ikke har ord for. Imens renner elva videre.

I anledning utstillingen lanseres en artistbook der Schønning tolker Tarjei Vesaas dikt Snø og granskog med et utvalg av sine vintertegninger.

Janicke Schønning (f. 1974) er utdannet ved Central St Martins Fine Art (B.A.) i London og Kunsthøgskolen i Oslo, Kunstfag (M.A.). Hun har tidligere stilt ut ved blant annet Lautom Contemporary, Galleri BoA og Borealisfestivalen i Bergen. Hun bor og arbeider i Sørkedalen i Oslo.