Utstilling

Jonas Liveröd

Mar 7, 2013

-

Apr 7, 2013

Se bilder →

The Notes, The Tainted, The Other

For første gang presenterer den svenske kunstneren Jonas Liveröd en soloutstilling i Oslo. Utstillingen er andre del i en trilogi som startet med Prolog: Fenomen & Begär i Karlstad i januar, og avsluttes med Normals Hear Voices i Stockholm i april.

Liveröds arbeid er et sted hvor motstand og lengsel, forskjøvede virkeligheter og alternative historieskrivninger deler på en trang plass. I The Notes, The Tainted, The Other fokuserer Liveröd på sin fasinasjon for det samlendets drifter, det ukategoriserbare og den hårfine linjen mellom fakta og fiksjon. Her samles spor av utopiske kulter, lystmord, dobbeltgjengereffekter, grensearkitektur , pilgrimsferder, lister, mistet kunsthistorie, maniske samlere, folkekunstjuks, dioramaer, magi brukt i krigføring, visjonære mislykkende, emosjonell manipulasjon, mørkeredsel og modernistiske feiltrinn.

Jonas Liveröd (f. 1974). Kunstner, kurator og frilansskribent med base i Malmö. De siste årene har han hatt separatutstillinger i Lars Olsen Gallery i Köpenhamn, Kristinehamns konstmuseum, Växjö konsthall, The process room på Irish Museum of Modern Art i Dublin, Förderverein Aktuelle Kunst i Münster og på Goldin Gallery i Stockholm.