Utstilling

Julie Engaas

Jan 9, 2014

-

Feb 2, 2014

Se bilder →

Det var ikke jeg, det var fiskmåsen og Lydskygger

”Det var ikke jeg, det var fiskmåsen” er en animert dokumentar om og med Pelle Sandstrak. Pelle har Tourettes syndrom. Han forteller om da han i tenårene begynte å få de første tvangstankene og begynte med tvangsritualer. Hvis han ikke utførte ritualene ville, i hans hode, død og katastrofe inntreffe. Den animerte dokumentaren er tegnet med blyant på papir . Pelle har selv stemmen.

I ”Lydskygger” møter vi Hege Nordset Blichfeldt. Hege er født blind og lydskyggene er en viktig del av hennes hverdag. Det er mange som tror at hun lever i mørket, men foran øynene hennes er det ingenting. Bare luft. ”Jeg føler lydskygger med kinnet, kinnbena, ørene og spesielt venstre side av ansiktet.” Denne animerte dokumentaren er tegnet, og det er Hege som har stemmen.

Julie Engaas (f. 1968) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og animasjonslinjen ved Høyskolen i Volda. Filmene hennes har bl.a. blitt vist på bl.a. Bergen Internasjonale Filmfestival, Kortfilmfestivalen i Grimstad, Bomuldsfabrikken Kunsthall og Statens Høstutstilling. I januar 2014 drar hun til Sundance Filmfestival med ”Det var ikke jeg, det var fiskmåsen”.