Utstilling

Karen Ingeborg Bye

Jan 5, 2017

-

Feb 5, 2017

Se bilder →
Dag og kveld. Malte tegninger, tegnede malerier.

Utstillingens tittel viser både til valørvariasjoner og billedinnhold, og vil bestå av flere store verk som strekker seg fra tak til gulv.

I mange år har Karen Ingeborg Bye utført store tegneinstallasjoner med kull eller pigment på papir og lerret. I denne utstillingen viser hun arbeider i akryl og gesso på papir, noen i kombinasjon med kull.

 – Uansett hvilke teknikker eller materialer jeg bruker dreier mitt hovedfokus seg om stofflighet, og valører fra sort til hvitt. Bildene mine omhandler ofte naturen og landskapet, både som tilfluktsted og slagmark. Fraværet av mennesker gir meg en frihet, og bidrar til at landskapsrommet som oppstår får sin egen historie, sier Bye. 

Når jeg velger det store formatet er det for å få, og gi, en følelse av å gå innover i bildet, og bli en del av det. Bli deltaker. 

Karen Ingeborg Bye er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo, og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Hun har et omfattende antall separatutstillinger bak seg, og er innkjøpt av bl. a. Nationalgalleriet og Utenriksdepartementet. Bye har blitt tildelt en rekke stipender, og har siden 2014 mottatt Statens Stipend for Seniorkunstnere. Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond.