Utstilling

Kjell Varvin

Feb 14, 2019

-

Mar 17, 2019

Se bilder →

Utstillingsåpning torsdag 14. februar kl 18.00.

NO MEASURE, NO LIMIT

 

Det er en stor glede for Tegnerforbundet at Kjell Varvin viser en retrospektiv tegneutstilling hos oss i samme år han fyller 80! Varvin har stilt ut i Tegnerforbundet ved flere anledninger. Han har vært en foregangsmann, han har vært uredd og leken og utforsket grensene for hva som kan kalles tegning. I denne utstillingen viser han arbeider fra 1959 fram til i dag. Som ved flere anledninger når Varvin stiller ut, vil utstillingen forandre seg i perioden, så denne utstillingen må besøkes minst to ganger, før og etter 5. mars.

 

Det er selvsagt en blandet samling tegninger jeg presenterer i min retrospektive utstilling. Jeg har alltid ønsket å utvide tegnebegrepet. Maksimale tegninger kunne være skispor over vidda eller kondensstriper fra fly. Jeg oppfatter musikk lineært, linjene strømmer ut i rommet og forsvinner for våre ører. Men man kan også tenke seg at de reiser videre og blander seg med andre systemer av linjer, radiobølger og fotoner.

Det handlet om den frie tegning. I Tegnerforbundets Jubileumsutstilling i 1986, på galleri F-15 i Moss, hadde jeg tegninger i tre dimensjoner. Harald Flor kalte det en hybrid, det var tegninger som svevde i et plastrør. I 1997 ble jeg invitert som tegner til Høstutstillingen med sveisete stålstenger ut fra et hjørne, tegning i rommet. Det funket som både tegning og skulptur. Jeg følger lysten og prøver meg frem i alle retninger, det gjelder å ikke sperre seg inne.

- Kjell Varvin

 

Kjell Varvin (1939, Bærum) har sin utdanning fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo, École Superieure des Beaux-Arts, Paris, Bellas Artes, Sevilla og O’Porto, og Artes y Oficios, Barcelona. Han har stilt ut utallige steder i Norge og utlandet, har gjort en rekke offentlige utsmykninger og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet, Stavanger Kunstmuseum og Nordnorsk Kunstmuseum. Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond.

 

 

Tegnerforbundet holder åpne omvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden. For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook.

 

Arrangementene er gratis og åpne for alle.