Utstilling

Kjersti Lande

Jan 29, 2015

-

Feb 22, 2015

Se bilder →

Somewhere, There

Grunnlaget for serien «Somewhere, There» ble lagt da Lande valgte å gjengi sin favorittplakat som tegning. Den kom henne i hende i 1999 og viser et foto fra Uluwatu på øya Bali, et sted hun selv aldri har vært og tviler på at hun noen gang vil dra til. Det fungerer mer som et tankested. 

Lande valgte å gjengi plakaten for å lete frem årsaker til at den tilfeldigvis hadde blitt så viktig for henne. Uluwatu befinner seg ytterst på kanten av det som ser ut som et ekstra ledd av øya Bali. Fotografiet isolerer fragmenter av virkeligheten. Under avtegningen forsterkes detaljfokuset ytterligere. Blyanten fungerer som et subjektivt seismometer med arket som registreringsflate. Detaljene gjenoppstår flekkvis på papiret. Grafittlaget tar gradvis form. Omgivelser dannes.

Kjersti Lande (f. 1982, Kongsberg), er utdannet på Kunsthøgskolen i Oslo og Kunst- og Designhøyskolen i Bergen. Hun har også studert på Oslo Kunstfagskole og Estetikk på UiO. Hun har deltatt på flere gruppeutstillinger. Hun bor og arbeider i Oslo. Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd.