Utstilling

Marvin Halleraker

Mar 15, 2018

-

Apr 22, 2018

Se bilder →

Utstillingsåpning torsdag 15. mars kl.18.

Marvin Hallerakers treffsikre og tidvis nådeløse strek er for mange en kjent og kjær følgesvenn når aktuelle saker skal kommenteres. I Tegnerforbundets galleri får vi frisket opp hukommelsen når Halleraker stiller ut utvalgte tegninger fra de siste ti årene. 

Marvin Halleraker tegner analogt, på papir, med varierende teknikker. Han bearbeider streken i Photoshop, og gjør også all fargebehandling digitalt. Tegningene er i hovedsak bygget rundt en tydelig visuell idé, og står som oftest i en tekstlig kontekst. I Tegnerforbundet viser Marvin Halleraker satiriske tegninger der de fleste har vært publisert i avisene Bergens Tidende, Klassekampen, Vårt Land og Morgenbladet.

Marvin Halleraker (født 1962) er en norsk billedkunstner, illustratør, forfatter og musiker, og er utdannet ved Bergen Kunsthøgskole (BKHS). Halleraker har levert kommentartegninger og portretter til Bergens Tidende fra 1990. For tiden leverer han faste bidrag til Bergens Tidende, Vårt Land og Morgenbladet. Han har også illustrert flere bøker og debuterte som forfatter med sin egen bildebok «Høyt over husene» i 2007. Boken har også blitt utgitt i Irland, Nederland og Tyskland, og ble nominert til Brageprisen og Ungdommens Litteraturpris i 2007. I 2011 ga Halleraker ut sin andre bildebok "Freddy”.

Arrangementer i utstillingsperioden 

Tegnerforbundet holder åpne omvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden.For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook.