Utstilling

Paul Brand

Sep 14, 2017

-

Oct 15, 2017

Se bilder →

Matematiske problemstillinger er inspirasjonskilden til Paul Brands kunst. I Tegnerforbundet vil Brand vise tegninger og skulpturer i to rom. Det er 35 muligheter for å sette sammen 6 kvadrater til en form, men kun 11 av disse har en form som kan brettes til en kube. I utstillingen vises bl.a. 11 tegninger der hver av dem mangler en av de 11 formene som danner en kube. Disse ligger på gulvet som kuber i kobber på 11 kvadratformer i aluminium og danner en relasjon til de manglende formene i de 11 tegningene.

Brands fasinasjon for magiske kvadrater, vises i en gulvskulptur i stål bestående av ni syvkanter som settes sammen til et kvadrat med tall fra 1-9.

Paul Brand er født 1941 i Sveits og er utdannet ved Kunstfachschule i Biel i Sveits, Instituto Svizzero di Roma i Italia og Statens kunstakademi i Oslo. Han har vært professor ved Statens Kunstakademi og NTNU i Trondheim. Han har stilt ut i velrenommerte gallerier i Norge, Tyskland og Sveits og er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, samt private samlinger i inn- og utland.