Utstilling

Per Teljer

Feb 9, 2017

-

Mar 12, 2017

Se bilder →

Not in the face! Not in the face!

Per Teljer har produsert alle sine verk i løpet av året 2016, som i stor grad var preget av kollektiv forferdelse og sorg over kjente personer som gikk bort, terror, politiske hendelser og bevegelser i verden. Det finnes ingen direkte visuelle referanser til disse hendelsene i Teljers bilder, men at de har påvirket han, og påvirket hans tanker, uttrykk og motiver, er det likevel ingen tvil om. Det er hans egne redsler, fobier og bekymringer som er talende i de mørke, dystopiske arbeidene i kull og olje på lerret.

– Når jeg nå gjør sluttregnskap for året 2016 gjennom arbeidene mine kan jeg tydelig føle på tilstanden i mitt eget, lille atelier parallelt, og i forhold til, den store tilstanden der utenfor på samme tid.

I Norge og internasjonalt er Per Teljer best kjent som video- og filmskaper. Først i videokunstgruppen Sunny Heart Videos (1994-1997), og siden 1997 med egne produksjoner. I 2014 la han imidlertid kameraet til side og vendte tilbake til tegning og maleri. Per Teljer (født 1970) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1992 til 1997). Han er innkjøpt av Museet for Samtidskunst, Bergen Kunstmuseum, Norsk Kulturråd, og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Han bor og arbeider i Berlin og Oslo.