Utstilling

Rune Johan Andersson

Mar 4, 2011

-

Mar 27, 2011

Se bilder →

1970 – 2011. Et tilbakeblikk.

Tegnerforbundet har den store gleden av å kunne presentere en større retrospektiv utstilling med arbeidene til Rune Johan Andersson, kurert av kunsthistoriker Holger Koefoed. Utstillingen tar et dypdykk i den enorme produksjonen Andersson har bak seg. Og selv om den inkluderer et stort antall arbeider kan den enda bare antyde mengden, mangfoldet og spennvidden man finner i Anderssons arbeider gjennom 40 år.

Rune Johan Andresson har aldri datert sine arbeider, så noen kronologisk gjennomgang av et langt liv som tegner og illustratør vil man ikke finne i Tegnerforbundet. Koefoed har istedet valgt å presentere dem i tematiske grupper som f.eks. Dagbladet-perioden, Aftenposten-perioden, sort/hvitt-arbeider, bokillstrasjoner etc. Utstillingen vil gi publikum muligheten til å (gjen)oppleve Anderssons humoristiske, underfundige, fabulerende og surrealistiske tegninger og illustrasjoner.

Holger Koefoed skriver i katalogen som følger utstillingen: Et slikt retrospektivt blikk på en kunstners produksjon reiser alltid mange spørsmål, men åpner også for noen svar – ikke minst på hva det personlige grep er, noe av det påståelige i det kunstneriske uttrykket som bare finnes her – og som er Rune Johan Andersson.

Rune Johan Andersson (f. 1945) har lang erfaring både som avistegner, illustratør og barnebokforfatter. Sin formelle utdannelse har han fra bl.a. Westerdals reklameskole i Oslo (1968-70). Andersson tegnet for Dagbladet i perioden 1970-84, og Aftenposten i perioden 1984-98. Han har også vært lærer ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS).  Anderssons arbeider er innkjøpt av Nasonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd m.fl.