Utstilling

Siri Dokken

May 26, 2016

-

Jul 3, 2016

Se bilder →
Dette har hendt 

Siv Jensens klør krafser på parketten, en engstelig Hareide dasker Anundsens bare rumpe, under nattehimmelen vender en neanderthaler blikket mot stjernene og fra et tivoli går en stor teddybjørn hjemover med en mann under armen.

Siri Dokken har vært fast tegner i Dagsavisen siden 1995. Dokkens avistegninger er kjent for sin presise strek, som kombineres med en nådeløs observasjonsevne, men like ofte med stor varme. Siri Dokken sier hun ønsker å oppnå refleksjon hos leseren. På veien til det målet er alle virkemidler tillatt: Uhyrlige overdrivelser, poesi, provokasjon, humor, patos eller surrealisme. Og selv om kanskje ikke alt har hendt akkurat på den måten hun beskriver, føles det likevel som om det har det.

Dokken (født 1966), er utdannet ved SHKS (nå KHiO), har gitt ut flere bøker og deltatt på utstillinger i Norge og utlandet. Tegningene har vunnet flere priser, blant dem den svenske EWK-prisen og hun har to ganger vunnet ”Årets Avistegning”. Flere tegninger er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Nasjonalbiblioteket.