Utstilling

Sissel Fredriksen

Mar 16, 2017

-

Apr 23, 2017

Se bilder →

Ute. Speiling. Avisene.

Sissel Fredriksen arbeider med tegning der det ofte er motsetninger eller sammenstillinger som utforskes og gir et utgangspunkt for å se tvetydigheter. Fredriksens utstilling i Tegner-forbundet er delt inn i tre deler; Ute, Speiling, Avisene. De ulike delene utgjør en måte for kunstneren å sortere tanker om åpenhet, informasjon og tilbaketrekning; 

’Ute’ samler sammen tegninger som undersøker, bearbeider og sammenstiller naturinntrykk. Det er uterommet med uendelige variasjoner og størrelser. Et sted som rommer alt fra forutsigbarhet til kaos. 

’Speiling’ viser et mer kontrollert, tett og begrenset rom. 

’Avisene’, er bygget opp med en struktur som ligner et rammeverk fra avisverden. En form som indikerer informasjon, bearbeidelse av stoff og objektivitet. I avisversjonen er informasjonen mer flytene, subjektiv og uklar. Sidene utformes ved å vektlegge oppsettet og bildene, mens teksten blir uvesentlig og uleselig. 

Sissel Fredriksen er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen (1993) og Statens Høgskole for Kunst-håndverk og Design (1989). Fredriksen er innkjøpt av  SpareBank1 Nord-Norges kunststiftelse, Troms fylkeskommune og St. Olavs Hospital. I 2014 ble hun tildelt Statens stipend for etablerte kunstnere.