Utstilling

Solveig Ane Kirkaune Øksendal

May 3, 2019

-

Jun 2, 2019

Se bilder →

OPULENCE


Tegnerforbundet er stolte av å huse Solveig Ane Kirkaune Øksendals første store separatutstilling i Oslo. Øksendal tar oss med inn i en burlesk verden og beskriver selv hvordan hun jobber, både når det gjelder teknikk og motiv:


Jeg arbeider med figurativ tegning, akvarell, skulptur og installasjon der sentrale temaer er kropp, kjønn, seksualitet og det abjekte. Med et feministisk utgangspunkt og svart humor arbeider jeg med kvinnekroppen og avbildningen av den med både kunsthistoriske- så vel som populærkulturelle referanser.

I utstillingen viser jeg for første gang akvareller sammen med mine blyanttegninger og presenterer akvarellprosjektet Tits & Ass i sin helhet. Arbeidet består av 140 akvareller produsert de siste to årene av pupper og rumper i kvadratisk størrelse, et format gjerne linket til sosiale medier. Med dette arbeidet inviterer jeg inn i en manuell instafeed man kan bevege seg i. Jeg har vært interessert i forandring og forgjengelighet, og hvordan man i dagens høyteknologiske samfunn kan endre og forme kroppen nesten grenseløst etter eget ønske, samtidig som jeg har utforsket vannfargenes iboende kvaliteter. Der tegningene er tidkrevende og meditative i utførelsen, krever akvarellen høyere konsentrasjon på kortere tid. Man må tenke fort og jobbe fort mens muligheten for å viske ut nesten ikke er der. På samme måte som i tegning avslører arket alt, og første forsøk er eneste forsøk. Til forskjell fra tegning finnes det en større frihet med tanke på tilfeldighetene man er nødt å gi plass til.

I tillegg til akvarellene viser jeg et knippe nye tegninger laget spesielt for denne utstillingen.

- Solveig Ane Kirkaune Øksendal


Solveig Ane Kirkaune Øksendal (1986) bor og arbeider i Oslo og har en MA fra Kunstakademiet i Trondheim, NTNU. Hun har hatt soloutstillinger og deltatt i en del gruppeutstillinger, men dette er hennes første større separatutstilling i Oslo.Arrangementer i utstillingsperioden

Torsdag 16. mai kl.17.30: Kunstnersamtale mellom billedkunstnerne Solveig Ane Kirkaune Øksendal og Sara Rönnbäck.


Tegnerforbundet holder åpne omvisninger hver onsdag kl.16.30 i utstillingsperioden. For oppdateringer om aktuelle arrangementer følg med på vår hjemmeside og Facebook.

Arrangementene er gratis og åpne for alle.