Utstilling

Solveig Bergene

Oct 2, 2020

-

Nov 8, 2020

Se bilder →

Utstillingsåpning 01. oktober kl.18.

Solveig Bergene har skapt en dynamisk og detaljrik billedverden som veksler mellom det figurative og abstrakte, sammenføyd i et nettverk av geometriske og symmetriske mønsterflater. Med linjal, passer og delikate lag med akvarell skapes tegninger med en fascinerende organisk logikk. I utstillingen i Tegnerforbundet viser hun en serie nye verk i stort format og håndinnbundne artist books, som publikum inviteres til å bla i.


Jeg arbeider med akvarell og håndinnbundne artist books. Når jeg begynner med en ny akvarell starter jeg med et geometrisk og symmetrisk mønster tegnet med linjaler og passer, så bygger jeg opp billedrommet med tynne transparente lag med akvarell. Den geometriske grunntegningen i bildene vises såvidt gjennom de transparente lagene.

Jeg blander figurative og abstrakte elementer i bildene. De figurative motivene er ofte dyr, planter og andre ting fra naturen. Jeg liker kompleksiteten ved organiske former, ting fra naturen har en tidløshet som menneskeskapte ting ofte ikke har. (Solveig Bergene)


Solveig Bergene (1985) bor og arbeider i Oslo og har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen (Kunstakademiet - Master og Bachelor) og National College of Art and Design i Dublin. Hun har hatt flere soloutstillinger, blant annet på Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, og har deltatt på en rekke gruppeutstillinger, også i Tegnerforbundet.


Utstilllingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond.