Utstilling

Steffen Kverneland

Jun 6, 2019

-

Jul 7, 2019

Se bilder →

Utstillingsåpning 06. juni kl.18.

Utstillingen viser et bredt utvalg selvportretter, illustrasjoner og tegneserier om og med meg selv, laget i de siste tiårene. Arbeidene spenner fra det tøysete, iscenesatte og ironiske, til det oppriktige, betroende og realistiske.

Hovedvekten av arbeidene er hentet fra «Slyngel» (2002), «Kanon» (2006-2012), «Munch»(2013) og «En frivillig død» (2018). I tillegg kommer en egen bolk med hittil upubliserte smakebiter fra den serien jeg jobber med nå.

Allerede som barn tegnet jeg mine første selvbiografiske karikaturer og stripeserier, men det var først på midten av 90-tallet at jeg for alvor begynte å lage selvbiografiske tegneserier. Jeg oppdaget straks at jeg fikk mye på kjøpet. Både miljøskildringene og persontegningene ble rikere og mer troverdige. Det er en grunn til at forfattere og kunstnere til alle tider har benyttet modeller. Det er noe med «det virkelige», steder som fins i virkeligheten, mennesker som har pustet og levd, ting som faktisk har skjedd. Det gir en ekstra dimensjon. - Steffen Kverneland