Utstilling

Tegnerforbundets utvalgte 2023

Jan 26, 2024

-

Mar 17, 2024

Se bilder →

Utstillingsåpning: Torsdag 25.01.2024, kl. 18–20.

Tegnerforbundet – senter for tegnekunst er entusiastisk over å kunne introdusere den syvende utgaven av Tegnerforbundets utvalgte. Vi er stolte over å presentere det beste fra bildebøker og tegneserier utgitt i det foregående året, samt originale verk, skisser og digitale kunstverk som har blitt skapt i forbindelse med disse verkene. Vi vil ikke rangere de utvalgte verkene, og det vil ikke bli utropt noen vinnere. Vi ser på hver bok som en unik bidragsyter til det rike spekteret av visuell litteratur.

Utstillingen er en hyllest til det rike mangfoldet av tegneserier og bildebøker, og den løfter frem den visuelle boken som en selvstendig kunstform. Målet med utstillingen er å utvide kunnskapen og stimulere til diskusjon om dette fagfeltet. Vi ønsker å skape et rom hvor kunstnere og publikum kan utforske og feire kreativiteten som ligger i tegneserier og bildebøker.

I tillegg til verkene som er utstilt, kan du se på videointervjuer med kunstnerne som har deltatt i utstillingen, en unik mulighet til å få innsikt i skaperprosessen og tankene bak hvert verk. Videre vil en av de deltagende kunstnerne lage en stedsspesifik tegning på galleriets vindusfasade. De utvalgte bøkene vil være tilgjengelige for publikum i galleriet gjennom hele utstillingsperioden.


Bøkene er valgt ut av en jury som i år består av: Anja Dahle Øverbye, Ane Barstad Solvang og Aksel Kielland og Siri Dokken.


De utvalgte bøkene vil bli kunngjort 8. januar 2024.

No items found.