Utstilling

Thale Fastvold og Tanja Thorjussen / Locus

Sep 27, 2012

-

Oct 28, 2012

Se bilder →

Invisible Clarity

I prosjektrommet vises et samarbeidsprosjekt mellom Thale Fastvold og Tanja Thorjussen / LOCUS.

Gjennom fotografi utforsker Thale Fastvold Genius Loci og med tegning utforsker Tanja Thorjussen Bardo, sammen utvikles den stedspesifikke installasjonen Kabinett som manifesterer en samtale med de hvileløse sjeler som har hjulpet til med dette prosjektet.

Thale Fastvold: Genius Loci er latinsk og betyr stedets ånd. I nær alle kulturer og til de fleste tider finner man steder som sies å inneha ånder eller spøkelser. Dette prosjektet viser fotografier av genius loci funnet i Norge og Hellas.

Tanja Thorjussen: Bardo er fra Tibetansk der Bar betyr liminalt sted/rom og Do betyr øy, eller utgangspunkt. Dette tegneprosjektet beskriver en liminal tid og tilstand mellom død og liv, før gjenfødelse, når ånden finner sin materie.

Kabinett er en installasjon med lyd hvor det er samlet inn zoologiske og kosmologiske gjenstander fra naturen og verdensrommet.

LOCUS er en kunst- og kuratorgruppe bestående av Thale Fastvold (f. 1978) og  Tanja Thorjussen (f. 1970).  Begge har fullført studiet i kurratorarbeid – utstilling og formidling ved Høgskolen i Telemark (2008). Thorjussen har også en BFA i maleri fra Parsons i NYC og Fastvold har en Cand.mag i litteraturvitenskap og kunsthistorie fra UiO og en BFA i fotografi fra IED i Roma.