Utstilling

Torgeir Husevaag

Feb 3, 2011

-

Feb 27, 2011

Se bilder →

ANIMASJONER, TEGNINGER, TRUSSELBILDER

Torgeir Husevaag og Catrine Thorstensen viser separate arbeider under felles tittel. ”Trusselbilde” går igjen som tema for flere av de nye prosjektene.

Det kan være trusselbilder med trykk på trussel, de umiddelbare brå trusler man kan beskytte seg mot med overvåking og sikkerhetstiltak, eller de mer langsiktige vage, være seg menneskeskapte, medieskapte, reelle eller innbilte. Det kan være trusselbilder med trykk på bilder, som ordspill, paradoks, eller undersøkelser av visuelle muligheter.

I tusjtegninger og digitale prints viderefører Husevaag sitt arbeid med subjektive infographics (hvordan mengder av informasjon kan gis en leselig visuell form). For eksempel har han kartlagt og analysert beliggenheten til samtlige kumlokk i Oslo sentrum, med tanke på fremtidige statsbesøk. Foran Obamas norgesvisitt ble jo alle kumlokk langs kjøreruten hans sveiset igjen... Videre får datalagringsdirektivet smake sin egen medisin, og trusselens naturlige konsekvens, flukten, er viet to arbeider i form av detaljerte håndtegnede kart.

Thorstensen jobber med metaforer, arketyper og velkjente gjenstander som eksamineres og transformeres. I utstillingen vises arbeider knyttet til myter om fuglen som en varsler av kommende hendelser. To nitidige fargeblyanttegninger av fuglekranier framstår som tvetydige emblemer eller symboler, mens videoen ”Hvit ravn Svart svane” tar for seg disse to fuglene i motsatt fargedrakt, begge brukt som bilder på det uventede. Hun viser også animasjonen ”Gisp!”, som har utgangspunkt i en uttalelse fra en bekjent, om den litt klamme følelsen av at luften du puster inn også har vært inne i andre kropper som befinner seg i samme rom.

I tillegg presenterer kunstnerne en Artistbook de har laget sammen. Den er resultat av et felles residency-opphold i Reykjavik i juni 2010, og består av små og store prosjekter, fotografier, tegneserien ”Fiinbecks Saga”, ideskisser og montasjer. Alt har (i ulik grad) forbindelse til Island.

Arbeidene i boka og i gallerirommet fyller ut og utdyper hverandre.

Torgeir Husevaag gikk ut av Statens Kunstakademi, Oslo i 2000, Catrine Thorstensen fra SHKS i 2001. Begge bor og arbeider i Oslo.