Arrangement

Bokpresentasjon og -signering ved Trond Bredesen

Mar 16, 2024

-

Mar 16, 2024

Bokpresentasjon og -signering ved Trond Bredesen

Velkommen til bokpresentasjon og -signering ved Trond Bredesen av hans nyeste utgivelse, bildeboken Mora mi (forlag: No Comprendo Press).

Arrangementet er del av formidlingsprogrammet til utstillingen Tegnerforbundets utvalgte 2023.

Sted: Tegnerforbundet

Dato: Lørdag 16. mars

Klokkeslett: kl. 13.00–14.00.

Deltagelsen er gratis, åpen for alle og krever ingen påmelding. Presentasjonen vil foregå på norsk.

//

Om arrangementet

Bildeboka Mora mi av den kjente illustratøren Trond Bredesen ble utgitt av No Comprendo Press i 2023.

Boka skildrer Trond Bredesen sin aldersdemente mor ved livets slutt på en ærlig og usentimental måte, men med humor og kjærlighet. Arbeidet med boken begynte da moren flyttet inn på institusjon, hvor han tok notater og tegnet det hun sa og gjorde. Gjennom bilder og filmer forsøkte han å bevare tid, sted og situasjon. Morens forvirrede kommentarer, en uappetittlig toalettstol og et nattbord fylt med medisiner, sjokolade, energidrikker og bleier, ble interessante motiver og inspirasjon for manus. I løpet av de to årene moren levde på hjemmet ble det en stor dokumentbunke som etter hvert ble til boken Mora mi.

Under presentasjonen vil vi få et innsyn i Bredesens omfattende arbeid med denne svært personlige boken. Det vil også være muligheter for å stille spørsmål underveis.

Etter bokpresentasjonen blir det boksignering hvor du kan få med deg en signert kopi av Mora mi hjem!

Om Trond Bredesen

Trond Bredesen (f. 1956) er utdannet ved Notodden Lærerskole og Fachhochschule Münster i Tyskland. Han har jobbet som freelance illustratør siden 1983. Han har vunnet en rekke priser for sine illustrasjoner i Visuelt, Gullblyanten og Årets Vakreste Bøker. I 2013 vant han Kulturdepartementets illustrasjonspris for barne- og ungdomsbøker for den 16-bind store serien "Kunstdetektivene" skrevet av Bjørn Sortland. Bredesen arbeider innenfor alle illustrasjonskategorier. Han er særlig kjent for sine pakninger for Tine, frimerker og omslag og plakater i retrostil. Han er også en underholdende foredragsholder, konferansier og musiker.

Link til Facebook arrangement