Arrangement

Kunstnersamtale

Apr 27, 2023

-

Apr 27, 2023

Kunstnersamtale

Vi inviterer til kunstnersamtale i utstillingen Viriditas - Det mystiske i kunst med Tanja Thorjussen, en av kuratorene for utstillingen, og Päivi Laakso og Astrid Mørland, to av de deltagende kunstnerne.  

Dato: Torsdag 27. april

Tidspunkt: Kl.18:00-19:00

Sted: Tegnerforbundet

Samtalen vil foregå på norsk.

Päivi Laakso og Astrid Mørland har en lang praksis innenfor feltet og i samtalen vil de diskutere hvordan de som samtidskunstnere jobber med det spirituelle i sin kunst, både tematisk og metodisk. De vil snakke om mytologi, religion, naturmangfold, pollinatorer og mystikken i naturen, og hva kunstnerens rolle kan være i dette. Tanja Thorjussen vil være moderator for samtalen.

Om deltagerne:

Päivi Laakso (f. 1967) er billedkunstner og forfatter. Hun har sin utdanning fra Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) og Statens Kunstakademi. Som billedkunstner arbeider hun intuitivt og fabulerende, hennes detaljerte arbeider kretser rundt mennesker og dyr og blanding av disse. Mytologier og fortellinger fra det ubevisste dukker opp som visuelle eventyr. Hun er opptatt av de ulike følelsesmessige fasettene, drømmer og drømmetolkning og det åndelige. Laakso bor og arbeider i Oslo.

Astrid Mørland (f. 1950) er utdannet ved Statens Kunstakademi, Kunstgewerbeschule i Basel og cand. philol. kunsthistorie vedUniversitetet i Oslo. I sitt mangeårige virke har hun utforsket en drømmeaktig billedverden rik på symboler og fortettet mening. Mørland reflekterer over menneskets eksistensielle betingelser og problematiserer vår tilstedeværelse i verden. Det handler om samfunnets fortrengning av den pågående massive utryddelsen av dyrearter og deres habitater. Mørland bor og arbeider i Lillesand.

Tanja Thorjussen (f. 1970) er billedkunstner og kurator. Hun er utdannet fra Kunsthåndverkskolen i Bergen og Parsons The New School i New York (USA). Thorjussen jobber innenfor media som tegning, kunst i offentlige rom og performance som utforsker det spirituelle i naturen, økofeminisme, prehistoriske mytologier og urfolks vitenskap. Thorjussen har kuratert flere utstillinger gjennom sitt kunstneriske virke og ved å kuratere en utstilling som Viriditas utforsker Thorjussen det spirituelle i samtidskunsten i et utbredt perspektiv. Hun bor og arbeider i Oslo.

//

Bildekreditering: Foto av Tanja Thorjussen (i midten): Jannik Abel / Bilde av Astrid Mørland (til høyre): Anne Day.

Link til Facebook arrangement