Arrangement Tegnetriennalen 2023

Deichman Bjørvika: Paneldebatt om Kviskreboka

November 14, 2023

-

November 14, 2023

Velkommen til paneldebatt om Kviskreboka, kunstnerbok og utstilling, som vises på Deichman Bjørvika i anledning Tegnetriennalen 2023.

Sted: Deichman Bjørvika (Deichmansalen, underetasje)
Dato: 14. november
Tidspunkt: kl.19.00–20.00

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Begrenset antall plasser. For å sikre deg plass, kan du påmelde deg gratis: Gratis billetter.

//

Om paneldebatten:

Hva skjer i hjernen når vi ser en tegning eller leser en tekst? Husker du leken der en beskjed går fra øre til øre, og spenningen knyttet til hva den siste i rekka til slutt sier høyt? Leken heter hviskeleken, og med dette som utgangspunkt har Tegnertriennalen invitert 19 tegnere og forfattere til å utforske forholdet mellom tekst og tegning. Hvordan responderer en forfatter på et tegnet bilde med et litterært bilde, og hvordan responderer en tegnekunstner på sin side på et litterært bilde? Kan forskningen bidra til å se det fra kunstnerens, forfatterens og publikums ståsted? Samtalen tar utgangspunkt i ideen bak prosjektet Kviskreboka og hvordan dette har blitt utviklet for å skape en dialog mellom de involverte forfattere og tegnekunstnere.

Forfatter Janne Stigen Drangsholt og kunstner Kim Hiorthøy er to av bidragsyterne til kunstnerboken og kunstverket Kviskreboka. De to møter hjerneforsker Per Brodal til en samtale.

Innledning ved Roddy Bell, medkurator av Tegnetriennalen 2023. Bell forteller om opprinnelsen til og utviklingen av Kviskreboka. Samtalen ledes av Gerd Elise Mørland, programsjef i Deichman Bjørvika.


Om paneldeltagerne:


Roddy Bell (f. 1951) er billedkunstner og Ko-kurator for Tegnetriennalen. Han arbeider med flere media og har hadt en omfattende utstillings virksomhet i Norge og Europa. Han er tidliger professor i tegning og form ved NMBU Ås.

Per Brodal (f. 1944) er professor emeritus i nevrobiologi ved Universitetet i Oslo, og har lang forskningserfaring innen eksperimentell nevroanatomi. Brodal har drevet eksperimentell hjerneforskning i mange år og er forfatter av flere lærebøker, blant annet "The Central Nervous System, Structure and Function". Med flere anledniner har han vært deltafger på NRK´s Abels Tårn.

Janne Stigen Drangsholt (f. 1974) er en norsk forfatter og professor i litteratur. Hun debuterte som forfatter med romanen “ Humlefanger ” i 2011, men er mest kjent for sin Ingrid Winter-trilogi. Drangsholt er litterær forsker og professor ved Stavanger University. Hun har laget flere sendinger for norsk radio ( NRK ) med fokus på litteratur, kultur og ideenes historie.

Kim Hiorthøy (f. 1973) er en norsk multiartist som jobber med tegning, maleri, skriving, elektronisk musikk, grafisk design, illustrasjon og film. Til dags dato har han fortsatt å jobbe med cover art for plateselskaper, gitt ut flere samlinger med fotografering, tegning, design, bokillustrasjon og instalasjon og har stilt ut bredt internasjonalt. I 2017 skrev, regisserte og produserte han musikken til den kritikerroste filmen “ The Rules for Everything ”.

_

Foto (fra venstre til høyre): Kim Hiorthøy (Foto: Jussi Nels), Per Brodal (foto: privat), Janne Stigen Drangsholt, Roddy Bell.

Link til Facebook arrangement