Arrangement Tegnetriennalen 2023

Nasjonalmuseet: Streken – Tegneverksted med Hanne Lydia Opøien Figenschou

December 2, 2023

-

December 2, 2023

I forbindelse med utstillingen «Mitt liv! Mitt valg?» holder billedkunstner Hanne Lydia Opøien Figenschou tegneverksteder på Nasjonalmuseet. Tema for verkstedene vil variere fra gang til gang. Andre datoer er 21.10. og 11.11.

Sted: Nasjonalmuseet
Dato: 2. desember
Tidspunkt: kl. 14.00–16.00  
Tema for verkstedet: Hva betyr et selvportrett og hvordan kan man eksperimentere med det?

Inngangsbillett til Nasjonalmuseet er inkludert når du kjøper billett til dette arrangementet. Info om billett kommer.
Oppmøte i Galleri grafikk og tegning i 2. etasje, adkomst via rom 76.


Om verkstedene  

Verkstedene passer både for deg som har tegnet litt fra før og for deg som har mer erfaring. I verkstedene vil du erfare hvordan det å tegne på svart papir skiller seg fra å tegne på hvitt papir og hvordan fargeblyanter virker ulikt på det svarte papiret kontra det hvite. Du vil få muligheten til å prøve ut projektor som verktøy og teste hvordan man kan tegne fra et foto tatt med mobilen. Vi skal reflektere over hva et selvportrett betyr og teste ut hvordan det er å tegne stående kontra sittende. På alle verkstedene vil vi sette av tid på slutten av økten til å se på hverandres tegninger og snakke litt om dem.  

   
Om Hanne Lydia Opøien Figenschou  

Tegning er en sentral del av Hanne Lydia Opøien Figenschous praksis. I sitt kunstnerskap utforsker hun ulike tema knyttet til kjønn og identitet, vold i nære relasjoner, selvportrettet, spørsmål knyttet til abort og forholdet mellom det offentlige og det private rom. Figenschou tegner hovedsakelig med fargeblyanter på svart papir. I de siste årene har hun utforsket det å tegne med fargeblyanter innenfor varme og kalde gråtoner. Verket Falling Heroes som vises i utstillingen «Mitt liv! Mitt valg?», er et eksempel på dette.  

Hanne Lydia Opøien Figenschou er født i Trondheim (1964) og bor og arbeider i Oslo og Tromsø. Hun er utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg (1986 – 87), Kunstakademiet i Trondheim (1987–91) og Konstfack i Stockholm (1991–92). Figenschou har deltatt ved gruppeutstillinger og holdt en lang rekke separatutstillinger. Hun har også mottatt flere priser for sine verk.  


Les mer om utstillingen her Mitt liv! Mitt valg? – Nasjonalmuseet.

_

Bilde: Hanne Lydia Opøien Figenschou
Foto: Ina Wesenberg / Nasjonalmuseet

Link til Facebook arrangement